Recreatie

Train jij om beter te worden en rijd je voor je plezier? Heb je een paard voor de koets of ga jij zondags lekker de bossen in? Ook voor jouw paard is het fijn om goed in zijn lijf te zitten en het kan dus veel baat hebben bij een massage. Door ieder kwartaal je paard na te laten kijken weet je weer hoe zijn spierconditie er voor staat. Samen lopen we alles na en krijg je verschillende oefeningen mee om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Hoe vaak? Met 1 keer per kwartaal zit je goed, maar mocht er een lange buitenrit op de agenda staan, of is je paard al wat ouder, maak dan eerder een afspraak.

Passie voor paarden

Passie voor paarden

Spierconditie afwijkend?
Als een paard langdurig een blessure heeft gehad of een tijd lang iets heeft moeten compenseren (denk bijvoorbeeld aan een scheef zittende ruiter of een slecht passend zadel) dan kan de spieromvang duidelijk afwijkend zijn.

Er is dan sprake van hypertrofie (vergrote spieromvang) of atrofie (verminderde spieromvang). Om dit spierprobleem te kunnen doorbreken zijn meerdere kort opeenvolgende massages nodig en is het belangrijk dat we de oorzaak van het probleem wegnemen. Samen kijken we naar een aanpassing van de training en krijg je verschillende oefeningen mee om een goede spieropbouw te bevorderen.